Blog

5 najboljih kamping destinacija u Hrvatskoj


Koje kamping destinacije u Hrvatskoj jednostavno morate posjetiti? Donosimo vam 5 kamping destanicija koje Vas neće razočarati!

Kampovi su postali sve posjećeniji od strane starijih, ali i mlađih generacija. U Hrvatskoj 2017. godine zabilježen je 571 kamp; od toga 185 srednje velikih kampova, 86 malih kampova i kamp odmorišta te 300 obiteljskih kampova u domaćinstvima i seoskim domaćinstvima. Sama činjenica da su kampovi do 1. studenog 2017. godine ostvarili 18.960.565 noćenja (+8,63% u odnosu na 2016.), što čini 19% ukupnih turističkih noćenja u RH govori o sve većoj popularnosti. Zanimljiva je i činjenica da je svaki treći kampist Nijemac, 15% čine Slovenci, 10% Austrijanci i Nizozemci, 7% bili su Talijani, a Česi su ostvarili 4%. Ukoliko niste znali, ADAC BestCamping najvažniji je sustav ocjenjivanja kvalitete kampova u Europi, a nekim od hrvatskih kampova dodijelio je pet zvjezdica za najbolje kampove. Stoga, ako se dvoumite koji smještaj odabrati za ljetovanje ponuditi ćemo one najbolje koje također možete uzeti u obzir.

Kamp Valalta

Naturistički, odnosno nudistički kamp u Rovinju obuhvaća 120 hektara te ima 2508 smještajnih jedinica uz sam Limski kanal s jedne strane i uvalu Saline s druge. Možete birati između kamp-parcela, mobilnih kućica, apartmana s kuhinjama koji mogu primiti do 7 osoba i bungalova idealnih za naturiste koji teže hotelskom tipu smještaja ili čak smještaj na brodicama u jedinoj naturističkoj marini na Mediteranu. Nažalos,t nije dozvoljen borovak kućnim ljubimcima. U samom središtu kampa nalazi se i 7 različitih restorana za svačiji ukus. Poliklinika je otvorena 24 sata dnevno pa ne morate briniti ukoliko nešto pođe po zlu. Uz 4,2 kilometara duge i uređene plaže možete koristiti akvagan, otvorene i zatvorene bazene te niz zabavnih sadržaja za djecu i odrasle kao što su razni wellness programi. No, ukoliko ste željni veće zabave u blizini je i zabavni park Istralandia koji svakako treba posjetiti, a postoji i klub za djecu ukoliko poželite malo odmora. Cijena (po danu) za parcelu u špici sezone iznosi 182 kn i po osobi 72 kn.

Kamp Val Saline

Na zapadnoj obali Istre, u Rovinju, gdje se miješaju slatka i slana voda nalazi se jedan od najboljih hrvatskih kampova. Osim raznih mobilnih kućica, nudi i lučicu za sportske brodice, no nažalost ni ovdje nisu dozvoljeni kućni ljubimci. Osim što se može pohvaliti izuzetnom čistoćom mora, uz 730 metara šljunčane plaže idealne za obitelji s djecom omogućuje besplatno korištenje suncobrana i ležaljki. Nude raznovrsne specijalitete i delicije tog područja, a ujedno možete sami kuhati unutar bogato opremljenih mobilnih kućica. Kamp je u potpunosti prilagođen djeci i njihovim aktivnostima, ali ujedno prilagođen je i za starije koji mogu izabrati između gimastike, bazena te sportskih terena s raznim aktivnostima. Cijena (po danu) parcele je 190 kuna i 69 kuna po osobi.

Kamp Krk

Nadomak grada Krka nalazi se ovaj „eco-friendly“ kamp. Prenočiti možete u glamping šatorima i mobilnim kućicama, a električna vozila na dva ili četiri kotača koristiti za vožnju po kampu. Naglašena je energetska učinkovitost pa tako koriste solarne kolektore, sustav razvrstzavanja otpada, ali i sustav navodnjavanja stabala. Napravljen je novi dječji vodeni park s toboganima i drugim atrakcijama, a odrasli mogu koristiti tečajeve ronjenja, biciklističke ture, wellness i spa-programe. Obuhvaća centralni trg s trgovinom, pekarom, tržnicom i restoranom, a cijena za parcelu je 253 kune, za odraslu osobu 82 kune i za kućnoga ljubimca 53 kune.

Kamp Zaton

Nedaleko Zadra smjestio se ovaj kamp koji je ujedno dobio nagradu za najbolji obiteljski kamp u Hrvatskoj. Prostire se na površini od 100 ha borove šume s 1,5 km dugom pješčanom plažom. Na glavnoj šetnici, uz samu plažu nalazi se niz restorana i barova s bogatom ponudom lokalnih i internacionalnih jela. Jedna od posebnosti ovog kampa je ponuda organiziranih izleta u nacionalne parkove kao što su: Kornati, Plitvička jezera, Krka, Paklenica. Osim sportskih terena, nudi 2 bazena za odrasle i djecu s nizom animatora, ali ima i praonicu rublja te prostore za presvlačenje beba što bi nekima mogao biti presudan faktor. Cijena (po danu) za parcelu u zoni A je 270 kuna i 100 kuna po osobi.

Kamp Šimuni

Nalazi se na južnom dijelu otoka Paga te je okružen borovima i oleandrima što ga čini jednim od atraktvnijih kampova. Dozvoljen je pristup kućnim ljubimcima, a osim toga prilagođen je invalidima te otvoren tijekom cijele godine. U kampu postoji 6 uređenih pješćanih plaža te čak 2 pseće, a korištenje suncobrana i ležaljki je potpuno besplatno. Osim što specijalitete možete probati u restoranima, možda se ipak odlučite na zalogajnice i snack barove. Posebno je orijentiran na cjelodnevnu animaciju djece u aquaparkovima, ali i na odrasle pa tako nudi razne vodene sportove kao što su jedrenje na dasci, veslanje na dasci, kajaking, jedrenje na katamaranu, ali osim toga i tenis te slobodno penjanje. Cijena (po danu) za parcelu u zoni B, u špici sezone je 230 kuna i 87 kuna po osobi.

Jedno je sigurno. Koju god kamping destanciju odabrali u našim kamperima ćete maksimalno uživati! Provjeri našu ponudu kampera!

Podjeli sadržaj

Zona za korisnike

Što sve treba znati prilikom najma

Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE Više informacija »