Novosti

Zašto je kampiranje dobro za vas?

Kampiranje ima bezbroj prednosti u kojima možete uživati cijela obitelj dok provodite vrijeme na otvorenom. Nabrojali smo neke!

PREDNOSTI KAMPIRANJA: 

Smanjivanje stresa: svakodnevni raspored i hektiku ostavite kod kuće. Kada kampirate, nema prostora za pitanje gdje ćete biti u određeno vrijeme i ništa vas ne smije ometati ili oduzmati vašu pažnju. Nakon što um postavite na ovu razinu smanjujete stres i doživljavate opuštanje kakvo ne možete naći nigdje drugdje.

Svjež zrak: Možda ne shvaćate koliko je svjež zrak oskudan u vašem svakodnevnom životu. Kada odete na kampiranje, dobit ćete mirise prirode, kao i miris večere koja se kuha na otvorenoj vatri. 


Izgradnja odnosa: Jedan od najboljih i najvažnijih aspekata kampiranja je način na koji vam pomaže u izgradnji i jačanju odnosa. Kada idete na kampiranje s prijateljima ili obitelji, imate priliku razgovarati bez ometanja, do čak kasno u noć.


Fizičke aktivnosti: Vrijeme provedeno na kampiranju podrazumijeva i više fizičkih aktivnosti (plivanje, planinarenje, vožnja bicikla, šetnje...). Kod kuće često vodimo sjedilački život koji ne promiče tjelesnu spremnost. 


Nedostatak budilica: Kada ste zadnji put spavali do kasno bez budilice koja bi vas probudila? Kad kampirate, jedine budilice koje imate su sunce i cvrkut ptica. Buđenje od strane prirode, a ne od budilice, iskustvo je koje bi svi trebali redovito imati.


Isključivanje: Kampiranje je izvrsna šansa za sve da se odvoje i odmaknu od svojih ekrana. U velikom otvorenom ne možete pronaći računala, tablete ili televizore, a toliko toga još treba učiniti, a da vam za to nije potrebna elektronika.


Izvrsna hrana: Hrana jednostavno ima bolji okus kad se priprema na otvorenom. Postoji nešto u vezi s kuhanjem hrane na logorskoj vatri, roštilju u kampu ili u kuhinji kampera, što se jednostavno ne može ponoviti kad jedete kod kuće. Sanjajte puno i planirajte sjajan jelovnik prije nego što krenete na sljedeće kampiranje.

Povezanost s prirodom: kada kampirate, imate priliku stupiti u kontakt s prirodom, susresti se s divljinom i vidjeti zvijezde daleko od jarkih svjetala velikog grada. Ne postoji baš ništa slično. Osigurajte da vi i vaša obitelj imate priliku povezati se s prirodom kada istražite brojne blagodati kampiranja.


Razvoj novih vještina: Ne možete ne razvijati nove vještine tijekom kampiranja. Svatko na putovanju dat će svoj doprinos i to je izvrsna prilika za naučiti nove stvari. Možete naučiti postavljati šatore, vezati čvorove, paliti vatru, kuhati novi obrok i još mnogo toga. Te su vještine važne, ali ipak nemamo često priliku razviti ih tijekom redovitog zauzetog rasporeda.

Mogućnosti učenja: Za djecu je vrijeme provedeno na kampiranju vrijeme provedeno u učenju, što je jedan od razloga zašto su izviđački programi toliko vrijedni. Omogućuju iskustva na kampiranju koja se grade oko djece koja uče nove stvari, uključujući ribolov, kuhanje, planinarenje, vezivanje čvorova, paljenje vatre, sigurnost, prvu pomoć i još mnogo toga.


Rast samopouzdanja: Važno je da djeca postupno postaju neovisnija i sigurnija u vlastite mogućnosti. Jedna od blagodati kampiranja za mlade je što im omogućuje da se nauče samostalnosti u sigurnom i kontroliranom okruženju. Djeca postaju samopouzdanija dok uče nove stvari i imaju prva iskustva.


Obiteljske veze: Kampiranje je korisno za djecu i njihove obitelji jer može pomoći u jačanju veza između članova obitelji - braće i sestara, roditelja i djece itd. Svi ćete se vratiti kući osjećajući se puno jači kao grupa.

Podjeli sadržaj

Zona za korisnike

Što sve treba znati prilikom najma

Ova web stranica koristi kolačiće (eng. cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Više informacija o tome možete pronaći u našoj Politici o zaštiti privatnosti. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite SLAŽEM SE Više informacija »